Üdvözöljük a Schneider Electric weboldalán!

Üdvözöljük weboldalunkon!

Válasszon az országok közül az elérhető termékek megtekintéséhez, vagy keresse fel központi weboldalunkat.

Válasszon ki másik országot vagy régiót

  • Default Alternative Text

   Sokszínűség és Befogadás

  Kezdeményezések

  A Schneider Electric globális és helyi csapatoktól kapott kezdeményezéseket dolgozott ki a sokszínű és befogadó kultúra, a nemek közötti egyenlőség, a nők közötti hálózatok, valamint a vezetői programok és fórumok támogatása érdekében. A hálózat tagjai között van a sokszínűség és a befogadás harminc nagykövete cégünk legfontosabb országaiban, akik a vállalati politikát világszerte végrehajtják. A politika a következőket tartalmazza: Sokszínűség napok, szülési szabadság politika, hálózati tevékenységek, női vezetői események, nemek közötti esélyegyenlőség műhely vezetőknek, nők a vezetői programokban és még számos egyéb program.

  • Büszkék vagyunk, hogy egyik alkalmazottunk olimpiai fáklyavivő Henry Gurgel a Schneider Electric Brazília alkalmazottja - a brazíliai paraolimpiai csapat tagja - vitte végig az olimpiai lángot Ceara államban.

   Példája mutatja, hogy mennyire fontos az Olimpiai és Paraolimpiai Játékok szellemiségének életben tartása a mindennapjainkban. Henry inspirációt jelent a Schneider Electric számára a sokszínű vállalat felépítésében, ahol az emberek elkötelezettek aziránt, hogy egy befogadó és nagy teljesítményt nyújtó csapatot építsenek, amely egyformán értékeli minden egyes tagját.
  • Anette Clayton kapja meg a Legendás Vezetés Díjat

   Annette Clayton, chief supply chain officer kapta meg április 27-én az AWESOME Legendás Vezetés Díját, az USA-ban tartott AWSOME szimpózium első estéjén.
   Anette elismerést kapott az ellátási lánc vezetésében elért eredményeiért és azért, mert olyan környezetet tudott teremteni, ahol a nők ösztönzést kapnak a kiemelkedő teljesítményre és az előrelépésre. Anette így nyilatkozott: "Meg vagyok illetődve és megtisztelve érzem magam, hogy nekem ítélték oda ezt a jelentős díjat, és kitüntetésnek érzem, hogy azok csoportjához tartozhatok, akik szintén megteremtették és formálták a nők sikerhez vezető útját."

   Default Alternative Text
  • A Schneider Electric Brazília kapja meg a 2016-os WEP ezüst trófeát

   Mivel vezető szerepet vállal a nemek közötti egyenlőségben a Schneider Electric Brazília kapja meg a 2016-os ezüst trófeát a nagyvállalati kategóriában, a WEP 2016-os Díjátadó Ünnepségén, amelyre március 29-én került sor Foz do Iguacu-ban, Brazíliában. Ezzel a díjjal Brazíliában a HeForShe mozgalm által beindított erőteljes megmozdulást ismerték el.

   Default Alternative Text
  • A Schneider Electric Szingapúr nyerte el a HeForShe IMPACT Díjakat

   A Schneider Electric Szingapúr nyerte el a vállalati kategóriában a HeForShe IMPACT Díjakat, melyeket a ENSZ szingapúri Női Szervezete adott át április 27-én, Szingapúrban.
   A HeForShe IMAPCT Díjakat az ENSZ Női Szervezete támogatja. Ez az első és nyitó díj, melyet a Szingapúri UN Women adott át a 70 benyújtott pályázat egyikének. A díjat a szingapúri HeForShe megmozdulás elismeréseként ítélték oda.

   Default Alternative Text
  • 'könnyítSEtek a Nők Életén' - Schneider Electric Törökország Nők Hálózata

   A Schneider Electric Törökország indította útjára február 24-én a legelső, nők számára létrehozott kezdeményezést 'könnyítSEtek a Nők Életén' elnevezéssel, melyet az országelnök, Bora Tuncer szponzorál.
   A Schneider Electric Törökország összes női alkalmazottja találkozott egy adott helyszínen, hogy megosszák egymással bevett gyakorlataikat és tanuljanak tapasztalataikból, valamint hogy vezetőségi tagokkal folytassanak párbeszédet a nők munkahelyen való jelenlétével kapcsolatos látásmódról, és arról, hogy hogyan lehet az anya- és feleségszerepet betöltő nők szakmai előmenetelével kapcsolatos előítéleteket megváltoztatni.

   Default Alternative Text
  • Chile - Nők szerepvállalásának erősítése alapelvek aláírása

   Santiago de Chile, 2016. március - A Schneider Electric Chile országelnöke, Cándido Gutiérrez a nemzetközi nőnap megünneplése keretén belül aláírta a Nők Szerepvállalásának Erősítése Alapelveket (WEP),és így csatlakozott a 2015-ben a Schneider világszerte legfontosabb vállalatainak CEO-i által aláírt és útjára indított globális kötelezettségvállaláshoz. Cándido Gutiérrez kiemelte, hogy a nők szerepvállalásának erősítése innovációt, kreativitást és megkülönböztetést jelent.

   Default Alternative Text
  • Lean IN - Nemzetközi Nőnap rendezvény Szingapúrban

   A Nemzetközi Nőnapot Szingapúrban március 8-án ünnepeltéktöbb, mint 200 női résztvevővel.
   A férfi kollégák valamennyi női alkalmazottnak boldog nőnapot kívántak egy Schneider üdvözlőlappal, és gratuláltak elért eredményeikhez. Az országelnök, Saulo Spaolans aláírta a Nők Szerepvállalásának Erősítése Alapelveket. A vitafórumhoz Kereskedelmi Műveletek, a Globális Ellátási Lánc és a HR területekről csatlakoztak felsővezetők, és megosztották a nők helyzetével kapcsolatos saját tapasztalataikat és személyes történeteiket, és felszólították a férfiakat arra, hogy támogassák és ösztönözzék a nőket.

   Default Alternative Text
  • A jövőt formálni nőkkel a vezetőségben

   A Deutsche Bahn Nők a Vezetőségben nemzetközi konferenciájára január 25-én és 26-án került sor Berlinben 200 női menedzser részvételével. Meghívták Rada Rodriguezt, a kelet-közép európai alelnököt is mint a 'Változás megtervezése', avagy ahogy a szervezetek felkészülek a jövőre téma kiemelt előadóját. Rodriguez asszony felhívta figyelmet a Sokszínűség és Befogadás jelentősségére a Schneider Electric szempontjából, valamint a Németországban jelenleg a Sokszínűség és Befogadás témájával kapcsolatban folyamatban lévő tevékenységekre, ide értve a 'GO MINT', a “Charta der Vielfalt” partnerségeket, valamint a 'nők és a munka' programban való részvételt.

   Default Alternative Text
  • A fogyatékossággal élő emberek nemzetközi napja

   December 3. volt a fogyatékossággal élő emberek nemzetközi napja (Egyesült Nemzetek)! Dél-Amerikában a tisztelet, a tanulás és a motiváció kultúráját mozdítjuk elő minden alkalmazott és az egész társadalom körében! Lehetőségünk nyílt a "Pattanj fel a székemre" esemény megszervezésére (a pattanj bele a cipőmbe mintájára), így az alkalmazottak megérthették a fogyatékossággal élő emberek napi nehézségeit, és azt, hogy mennyire eltökéltek is fogyatékos alkalmazottaink! Rengeteg tanulás, ihlet és motiváció, hogy soha ne adjuk fel!

   Default Alternative Text
  • Újabb elismerés az ibériai térségben

   Ainoa Irurre, az ibériai térség HR alelnök igazgatója kapta meg 2015. decemberben Barcelonában a "Legjobb HR Igazgató"-nak járó AQ Díjat. Ez egy rendkívüli elismerés, amely egy nagyszerű évet és egy nagyszerű karriert jutalmaz meg a Schneider Electric-nél. Aiona az egyik fő támogatója Spanyolországban a Sokszínűség kultúrájának.

   Default Alternative Text
  • A La Tribune Nők Díja 2015

   2009 óta minden évben a La Tribune gazdasági újság elismeri a különböző területeken - a kutatás, üzleti élet, digitalizálás, vállalkozás beindítás stb. - tevékenykedő tehetséges nőket. Decemberben Christel Heydemann, a Schneider Electric Globális Szövetségek első alelnöke kapta meg az"Okos Város"díjat. Gratulálunk!

   A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik figyelemre méltó jövőképet alakítanak ki a jövő városairól.

   Default Alternative Text
  • Franciaország megosztja a nemek közötti egyensúllyal kapcsolatos tapasztalatát Japánnal

   Szeptember 16-án Japán Szociális Ügyek minisztériumának delegációja tanulmányozta azt, ahogy Franciaországban kezelik a nők szakmai előmenetelét, a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, a méltányos béreket és amunkaerő-toborzást. A delegáció találkozott a Műszaki állás nagykövetasszonyai közül hárommal, akik elmagyarázták hogyan egyeztetik össze műszaki és vezetői karrierjüket a sokszínű családi élettel. Egy vadonatúj bölcsődében tett látogatás a delegáció tagjainak azt mutatta be, a vállalat hogyan igyekszik támogatni a szülőket.

   Default Alternative Text
  • Sokszínűség címke Belgiumban

   A Schneider Electricnél Belgiumban már évek óta meggyőződésünk, hogy a sokszínűség szükségszerűség és versenyelőny.
   Egymást követően másodszorra került bemutatásra sokszínűségi terv a brüsszeli régió vezetésének, amelyet elfogadtak és érvényesítettek.
   A brüsszeli régióban mindössze 21 vállalat érdemelte ki hivatalosan a sokszínűség címkét elismerésül az ezen a téren tett erőfeszítéseikért.
   A belga vállalatnál a sokszínűség olyan jelentős aspektusokra van kihatással mint a nemek közötti egyensúly, a toborzási csatornák változatosságából adódóan a származás és a kor, továbbá a vállalaton belüli, a toborzás alatti és a belépéskor meglévő esélyegyenlőség, de legfőképpen a dolgozók szerepvállalásából kifolyólag.

   Default Alternative Text
  • Nemek közötti egyenlőség workshop vezetőknek

   A Schneider Electric CEO-ja, Jean-Pascal Tricoire indította útjára a félnapos, nemek közötti egyenlőségi műhelyt a vezetők számára irányítóbizottsági szinten.
   A workshopok üzleti esettanulmányul szolgálnak a változást illetően, és tartalmazzák a nemek közötti egyenlőség jelenlegi helyzetének bemutatását a vállalatunknál, a nemek közötti egyenlőséget gátló tényezők elemzését és szilárd
   kötelezettségvállalást egy konkrét cselekvési tervvel kapcsolatban.
   Az elmúlt két év alatt ezek a műhelyprogramok világszerte szintről szintre végigjárták vállalatunk országos és üzleti irányítóbizottságait, ami közel 200 irányítói csapat és 300 vezető részvételét jelenti. A lépcsőzetes megközelítés továbbra is jellemző a középvezetői szinteken is.
   Az elmúlt 3 hónapban műhelyfoglalkozásokat szerveztek Hollandiában, Dániában, Lengyelországban és Brazíliában.

   Default Alternative Text
  • Kiemelkedő teljesítmény a Sokszínűség és a Befogadás terén

   A "Kiemelkedő teljesítmény a munkavállalói sokszínűség és a befogadás stratégiák terén" díj egy újabb fontos mérföldkövet jelent a Schneider Electric Malajzia számára, amely HR Excellence díjat a HR Magazin ítélt oda a cégnek 2015. szeptember 17-én.
   A Schneider Electric Malajzia elnyerte a "Kiemelkedő teljesítmény a munkavállalói sokszínűség és a befogadási stratégiák terén" díjat a nemek közötti egyenlőség előmozdítása terén tett folyamatos erőfeszítéseiért. A sokszínűség és a befogadás (D&I) a szervezeti kultúra szerves részét képezik. A D&I elvek megjelennek a dolgozók toborzásában, oktatásában, fejlesztésében és szerepvállalásának erősítésében. A vállalat útjára indított számos programot is, többek között a diákok számára szervezett Védd a Környezetet városi versenyt, amelynél követelmény, hogy legalább egy nő tagja legyen a csapatnak, a Nők Szerepvállalásának Erősítése programot, a Nemek közötti egyensúly képzést és a HeForShe kampányt a 10x10x10-es hatás kezdeményezésen belül annak érdekében, hogy az üzleti tevékenységet stratégiailag támogassa a dolgozók elkötelezettségével, különös hangsúly fektetve a nők szerepvállalásának erősítésére és döntéshozatalban való részvételére a munkahelyeken.

   Default Alternative Text

   Vissza a Sokszínűség és Befogadás oldalra

   Sokszínűség és Befogadás
   Nos conseillers sont disponibles pour répondre à vos questions de 8h00 à 18h00 du lundi au vendredi toute l'année.