• Default Alternative Text

  Az olaj- és gázipar áramellátásának biztosítása

  • Tudjon meg többet

   A különböző szektorok, így az olaj- és gázipar eltérő igényei különböző szünetmentes tápegységek alkalmazását követelik meg


   Gert Andersen | Október 14, 2014 |

   Valószínűleg látott már fényképet ipari használatra szánt szünetmentes tápegységekről (UPS-ekről), vagy látott már ilyen eszközt élőben. Az egyik szembetűnő sajátosság, amely megkülönbözteti ezeket az UPS-eket a legtöbb más UPS-től, az, hogy az „ipari” UPS-ek rackszekrényei gyakran ipari szürkére vagy egyedi színűre, például pirosra vagy zöldre vannak festve. Emellett gyakran analóg műszerekkel vannak felszerelve.

   Az ellenállóbb rackszekrények, szűrők és egyéb tényezők következtében az ipari UPS-ek általában nagyobbak is a hasonló teljesítményű kereskedelmi UPS-ekhez képest. „Kereskedelmi” UPS-ek alatt olyan termékekre gondolok, amelyek elsősorban az adatközpontok piacáról származnak. Habár egyes kereskedelmi UPS-ek kiválóan alkalmasak létesítményekben történő, illetve könnyűipari használatra, érdemes tisztában lenni a kifejezetten ipari használatra tervezett UPS-ek tulajdonságaival.

   Kívülről szemlélve az ipari UPS-ek elsősorban a műszerek, az ember-gép interfész és a relatív méret tekintetében tűnnek különbözőnek. Ám valójában ennél sokkal jelentősebb különbségek is vannak, kezdve az alkalmazási igényekkel, melyek az ipari UPS-ek külső és belső jellemzőit egyaránt meghatározzák.

   Kezdjük az ipari igények és alkalmazások bemutatásával, amelyekből a különbségek fakadnak. A legtöbb ilyen igény jellemzően a szélsőséges, esetenként forró, nedves vagy párás körülmények között való működéssel és az azoknak való ellenállással kapcsolatos. Az ipari UPS-eknek ellen kell tudniuk állni a pornak és a felfröccsenő víznek a gyárakhoz és bányákhoz hasonló helyszíneken, valamint tanúsítással kell rendelkezniük szeizmikusan aktívabb zónákban való használatra.

   A vertikális iparágakban, például az olaj- és gáziparban, a vegyi üzemekben, a bányászatban, az energiatermelés és nukleáris energiatermelés terén, valamint a feldolgozóipari ágazatokban, például az acél- és cementgyártás terén általában mostoha körülmények között kell biztosítani a felszerelések áramvédelmét. Például az olaj- és gáziparban alkalmazott gázvezetékek kompressziós és dekompressziós pontjai olyan érzékeny felszerelésekkel vannak ellátva, melyek működéséhez megbízható és biztonságos áramforrás szükséges. Az is előfordulhat, hogy a tengeri olajplatformokon az elemeknek kitett felszereléseit UPS-sel kell ellátni az áramszolgáltatás megbízhatóvá tételéhez.

   Ne feledje ugyanakkor, hogy még az olaj- és gáziparhoz hasonló szektorokban is léteznek olyan létesítmények, például finomítók és felderítéstechnológiai központok, ahol magas minőségű, megfelelő méretű kereskedelmi UPS-ek használatát igénylő adatközpontok és nagyméretű szerverszobák működnek. Ennek következtében az ipari UPS-ek alkalmazása fontos ugyan bizonyos iparágakban, de az iparágak UPS-termékek szélesebb választékának használatát igénylik. A Schneider Electric teljes körű UPS megoldásokat kínál az adatközpontoknak és irodai épületeknek tervezett UPS-ektől a könnyűipari környezetekben használatos UPS egységeken át a tényleges ipari alkalmazásra szánt UPS-ekig. E megoldások többsége Gutor technológia alkalmazásával készült.

   Néhány példa a valódi ipari UPS-ek közös tulajdonságaira:

   Ellenállás a pornak és a felfröccsenő víznek. Ez részben a különleges szűrő és tömítő tulajdonságokkal rendelkező, a National Electrical Manufacturers Association (NEMA) által kibocsátott szabványoknak, például a NEMA 12 szabványnak megfelelő rackszekrények robusztus kialakításának köszönhető.
   Különleges színek vagy minimális szekrényfalvastagság. Az olaj- és gáziparhoz hasonló szektorokból érkező ügyfelek ajánlatkérései gyakran egyedi elvárásokat tartalmaznak a rackszekrények jellemzőit és színét illetően.

   Jelentős szeizmikus aktivitást mutató zónákban való használatra jóváhagyott UPS-ek Egyes termékek alapos tesztelésen esnek keresztül a rezgésekkel szembeni ellenállás biztosítására.

   Az ellenállóképesség az egység belsejére is érvényes. Az ipari UPS megoldások jellemzően olyan alkatrészekből épülnek fel, mint a magas környezeti hőmérsékleten való működésre tervezett energiamodulok.

   Az ügyfelek ajánlatkéréseiben gyakran szerepelnek az alkatrészekre vonatkozó követelmények, mint például ónbevonat a rézből készült alkarészeken és bevonat a nyomtatott áramkörökön a korrózió megelőzésére, vagy vonalkódok és egyéb azonosító jelek.

   Általában az ipari használatra szánt UPS-ekre vonatkozó ajánlatkérések igen pontos dokumentációt követelnek. Előfordulhat, hogy az ügyfél tételes darabjegyzéket kér a testre szabott UPS-ekhez, és egyes iparágakban, például a nukleáris szektorban rendszerint minden nagyobb alkatrész minőségét külön dokumentummal kell igazolni.

   Ennek következtében az ipari UPS-eket általában megrendelésre tervezik vagy állítják be, az ajánlatkérésekben megadott műszaki paramétereknek megfelelően.

   Ha áramvédelmi szolgáltatóként ilyen ipari követelményeket tartalmazó ajánlatkérést kap, ne feledje, hogy a Schneider Electric által gyártott, Gutor technológián alapuló UPS megoldások kifejezetten az ilyen igények kielégítésére vannak tervezve. Kevésbé mostoha munkakörülményeket kínáló gyárakban és hasonló környezetekben átfedés lehet a Gutor technológiát tartalmazó megoldások és a Schneider Electric egyéb UPS-ei között. Ha Ön tulajdonos/üzemeltető vagy alvállalkozó, forduljon hozzánk bizalommal – mi megtaláljuk az Önnek leginkább megfelelő megoldást, az adatközpontoktól a könnyűipari alkalmazáson át a legmostohább körülményekig.

   Mivel az olaj- és gáziparhoz, illetve a bányászathoz hasonló, mostoha körülményeket kínáló iparágak egyre gyakrabban folyamodnak megbízható áramellátást igénylő digitalizált felszerelések használatához, az ipari UPS-ek iránti igény folyamatosan növekszik.

   A Schneider Electric UPS termékeiről ezen a weboldalon találhat bővebb információkat. A GUTOR technológiát felhasználó ajánlatokról ezen a weboldalon találhat bővebb információkat, vagy vegye fel a kapcsolatot egy ipari UPS megoldásokkal foglalkozó képviselővel.

   További részletek
  • Nézze meg

   • Gutor Malaysia vállalati videó

    Gutor Malaysia gyár áttekintése, svájci minőség, szakértelem; tanúsítás, ügyfelek.

  Nos conseillers sont disponibles pour répondre à vos questions de 8h00 à 18h00 du lundi au vendredi toute l'année.